&nbsp
Καλάθι 0,00 €

ΕΛΙΑ & ΛΑΔΙ - Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα (Γαλλικά)

Το «λάδι της ελιάς» είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας, της οικονομίας και του πολιτισμού των χωρών της Μεσογείου και ειδικότερα της Ελλάδας. Αποτελεί τρόπο ζωής για τους Έλληνες και αναντικατάστατη τροφή ανά τους αιώνες. Οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές του εκπληκτικού αυτού «φυσικού χυμού», αφού πάνω από το 70% των λιπαρών ουσιών που καταναλώνουν προέρχονται από το λάδι της ελιάς. Καθώς τα προβλήματα της σωστής διατροφής αποτελούν σοβαρό ζήτημα στις ανεπτυγμένες κοινωνίες, λόγω του τρόπου ζωής στις μεγαλουπόλεις, την κινητικότητα του πληθυσμού, τις νέες μορφές εργασίας, τις καινούργιες συνθήκες υγείας κτλ., η ποιότητα και το είδος της διατροφής αποκτούν σπουδαία σημασία. Η επιστήμη έχει προσφέρει πολλά στην τεχνολογία των τροφίμων προκειμένου να ικανοποιήσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού. Αλλά οι «τεχνολογικές» επεμβάσεις δεν είναι πάντοτε υγιείς. Το λάδι της ελιάς αποκαλύπτεται ως ένα εκπληκτικό, θαυμάσιο είδος διατροφής, που αποτελεί την κύρια βάση της περίφημης Μεσογειακής Δίαιτας. Πρόκειται για ένα συνδυασμό τροφών απολύτως ισορροπημένων ώστε να εγγυώνται μακροβιότητα, υγεία και καλή ψυχική διάθεση. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να προσφέρει μια σωστή και έντιμη ενημέρωση στους καταναλωτές και σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την ποιότητα της διατροφής τους, ώστε να έχουν καλή υγεία και ζωτικότητα. Παρουσιάζονται επίσης παραδοσιακές συνταγές, ελληνικές και κυπριακές, βασισμένες στο λάδι που αποτελούν σωστή γαστρονομική πρόκληση. Δοκιμάστε τες!

 

HUILE & OLIVES – De Grèce antique àujourd'hui france 

 

L’huile d’olive constitue un élément inséparable de l’histoire, de l’économie et de la civilisation des pays de la Méditerranée et particulièrement de la Grèce. Elle est un mode de vie pour les Grecs et constitue un aliment irremplaçable à toutes les époques. Les Grecs sont les plus gros consommateurs de cet exceptionnel « jus naturel », 70 % des lipides qu’ils consomment provenant de l’huile d’olive. Par ailleurs, la question d’une alimentation saine étant une question brûlante dans les sociétés avancées, en raison du mode de vie dans les grandes villes, des mouvements de population, des nouvelles habitudes de travail, des nouvelles conditions d’hygiène etc., la qualité et les modes d’alimentation revêtent pour tous une importance tout à fait exceptionnelle.  La science a apporté de nombreuses données à la technologie des aliments afin de répondre aux besoins croissants des gens.  Mais les interventions « technologiques » ne correspondent pas toujours à des critères de santé. L’huile d’olive se révèle être un aliment exceptionnel qui est à la base même du fameux régime méditerranéen. Ce régime réside dans l’association d’aliments parfaitement équilibrés de façon à assurer à ceux qui le pratiquent longévité, santé et état d’esprit positif. Cet ouvrage a l’ambition d’offrir aux consommateurs et à tous ceux qui manifestent le désir d’améliorer leurs habitudes alimentaires une information appropriée et fondée qui leur assurera santé et longévité. Sont présentées ici des recettes grecques et chypriotes  à partir de l’huile d’olive qui sont en plus de véritables défis gastronomiques. À ne pas manquer
de goûter !

 

Διατίθεται επίσης στις εξής γλώσσες:

Ελληνικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Ολλανδικά, Ρωσικά

Γλώσσα
Γαλλικά
ISBN 978-960-540-488-8
Διαστάσεις (cm) 17×24
Τεμάχια / Είδος 1
Αριθμός Σελίδων 128

Παράδοση σε 4-7 ημέρες

Προσθήκη στη Wish List
EmailΑποστολή με email σε έναν φίλο
9789605404888

Σας προτείνουμε