&nbsp
Καλάθι 0,00 €

ΕΛΙΑ & ΛΑΔΙ - Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα (Ισπανικά)

Το «λάδι της ελιάς» είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας, της οικονομίας και του πολιτισμού των χωρών της Μεσογείου και ειδικότερα της Ελλάδας. Αποτελεί τρόπο ζωής για τους Έλληνες και αναντικατάστατη τροφή ανά τους αιώνες. Οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές του εκπληκτικού αυτού «φυσικού χυμού», αφού πάνω από το 70% των λιπαρών ουσιών που καταναλώνουν προέρχονται από το λάδι της ελιάς. Καθώς τα προβλήματα της σωστής διατροφής αποτελούν σοβαρό ζήτημα στις ανεπτυγμένες κοινωνίες, λόγω του τρόπου ζωής στις μεγαλουπόλεις, την κινητικότητα του πληθυσμού, τις νέες μορφές εργασίας, τις καινούργιες συνθήκες υγείας κτλ., η ποιότητα και το είδος της διατροφής αποκτούν σπουδαία σημασία. Η επιστήμη έχει προσφέρει πολλά στην τεχνολογία των τροφίμων προκειμένου να ικανοποιήσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού. Αλλά οι «τεχνολογικές» επεμβάσεις δεν είναι πάντοτε υγιείς. Το λάδι της ελιάς αποκαλύπτεται ως ένα εκπληκτικό, θαυμάσιο είδος διατροφής, που αποτελεί την κύρια βάση της περίφημης Μεσογειακής Δίαιτας. Πρόκειται για ένα συνδυασμό τροφών απολύτως ισορροπημένων ώστε να εγγυώνται μακροβιότητα, υγεία και καλή ψυχική διάθεση. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να προσφέρει μια σωστή και έντιμη ενημέρωση στους καταναλωτές και σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την ποιότητα της διατροφής τους, ώστε να έχουν καλή υγεία και ζωτικότητα. Παρουσιάζονται επίσης παραδοσιακές συνταγές, ελληνικές και κυπριακές, βασισμένες στο λάδι που αποτελούν σωστή γαστρονομική πρόκληση. Δοκιμάστε τες!

 

ACEITE & ACEITUNAS – Dieta mediterranea spain 

 

El aceite de oliva es parte inseparable de la historia, la economía y la cultura de todos los países del Mediterráneo y, en especial, de Grecia. Para los griegos, ha sido un modo de vida y un alimento insustituible a lo largo de los siglos. Son los griegos los mayores consumidores de este maravilloso “zumo natural”, pues más del 70% de las grasas que ingieren en su alimentación proceden del aceite de oliva. Dados los problemas para una correcta alimentación de nuestras sociedades desarrolladas –derivados de factores como la forma de vida en las grandes ciudades, la movilidad de la población o las nuevas condidiones de trabajo–, la calidad de nuestra dieta reviste una importancia capital. La ciencia ha hecho grandes aportes a la tecnología alimentaria para satisfacer las crecientes necesidades de la población; pero lo cierto es que dichas intervenciones “tecnológicas” no resultan siempre sanas. El aceite de oliva se revela como un extraordinario alimento, base de la famosa dieta mediterránea: una combinación de alimentos perfectamente equilibrada que garantiza la salud, la buena disposición anímica y la longevidad. Este libro aspira a ofrecer información honesta y fidedigna a cuantos consumidores se interesan por mejorar su calidad alimentaria para ganar en salud y vitalidad. Las recetas griegas y chipriotas que en él se recogen, basadas todas ellas en el aceite de oliva, constituyen una auténtica tentación gastronómica. ¡Anímese a probarlas!

 

Διατίθεται επίσης στις εξής γλώσσες:

Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ολλανδικά, Ρωσικά

Γλώσσα
Ισπανικά
ISBN 978-960-540-487-1
Διαστάσεις (cm) 17×24
Τεμάχια / Είδος 1
Αριθμός Σελίδων 128

Παράδοση σε 4-7 ημέρες

Προσθήκη στη Wish List
EmailΑποστολή με email σε έναν φίλο
9789605404871

Σας προτείνουμε