&nbsp
Καλάθι 0,00 €

ΕΛΙΑ & ΛΑΔΙ - Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα (Γερμανικά)

Το «λάδι της ελιάς» είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας, της οικονομίας και του πολιτισμού των χωρών της Μεσογείου και ειδικότερα της Ελλάδας. Αποτελεί τρόπο ζωής για τους Έλληνες και αναντικατάστατη τροφή ανά τους αιώνες. Οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές του εκπληκτικού αυτού «φυσικού χυμού», αφού πάνω από το 70% των λιπαρών ουσιών που καταναλώνουν προέρχονται από το λάδι της ελιάς. Καθώς τα προβλήματα της σωστής διατροφής αποτελούν σοβαρό ζήτημα στις ανεπτυγμένες κοινωνίες, λόγω του τρόπου ζωής στις μεγαλουπόλεις, την κινητικότητα του πληθυσμού, τις νέες μορφές εργασίας, τις καινούργιες συνθήκες υγείας κτλ., η ποιότητα και το είδος της διατροφής αποκτούν σπουδαία σημασία. Η επιστήμη έχει προσφέρει πολλά στην τεχνολογία των τροφίμων προκειμένου να ικανοποιήσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού. Αλλά οι «τεχνολογικές» επεμβάσεις δεν είναι πάντοτε υγιείς. Το λάδι της ελιάς αποκαλύπτεται ως ένα εκπληκτικό, θαυμάσιο είδος διατροφής, που αποτελεί την κύρια βάση της περίφημης Μεσογειακής Δίαιτας. Πρόκειται για ένα συνδυασμό τροφών απολύτως ισορροπημένων ώστε να εγγυώνται μακροβιότητα, υγεία και καλή ψυχική διάθεση. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να προσφέρει μια σωστή και έντιμη ενημέρωση στους καταναλωτές και σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την ποιότητα της διατροφής τους, ώστε να έχουν καλή υγεία και ζωτικότητα. Παρουσιάζονται επίσης παραδοσιακές συνταγές, ελληνικές και κυπριακές, βασισμένες στο λάδι που αποτελούν σωστή γαστρονομική πρόκληση. Δοκιμάστε τες!

 

OLIVEN UND OLIVENÖL – VON DER GRIECHISCHEN ANTIKE BIS HENTE germany 

 

Das „Öl der Olive“ ist ein untrennbarer Teil der Geschichte, Wirtschaft und Kultur der Mittelmeerländer und besonders Griechenlands. Für die Griechen stellt es eine Lebensweise dar und ist seit Jahrhunderten ein unersetzliches Nahrungsmittel. Die Griechen sind die größten Verbraucher dieses „Natursafts“, denn über 70% der Fette, die sie konsumieren, ist Olivenöl. Wegen der Lebensweise in den Großstädten, der Mobilität der Bevölkerung, der neuen Formen von Arbeit, der neuen gesundheitlichen Bedingungen usw. stellt die Frage nach der richtigen Ernährung in den entwickelten Gesellschaften ein wichtiges Thema dar, und so erlangen die Qualität und die Art der Ernährung eine wichtige Bedeutung. Die Wissenschaft hat viel zur Lebensmitteltechnologie beigetragen, um die ständig steigenden Bedürfnisse der Bevölkerung zu decken. Doch die „technologischen“ Eingriffe sind nicht immer gesund. Das Olivenöl wird als eine überraschende, wunderbare Art der Ernährung entdeckt, die die wichtigste Grundlage der berühmten Mittelmeerdiät darstellt. Es handelt sich um eine Kombination vollkommen ausgewogener Nahrungsmitteln, was ein langes Leben, Gesundheit und eine gute seelische Verfassung garantiert. Dieses Buch ist bestrebt, Verbrauchern und allen, die Qualität ihrer Ernährung verbessern möchten, um eine gute Gesundheit und Vitalität zu erlangen, richtige und seriöse Informationen zu liefern. Es werden auch traditionelle Rezepte aus Griechenland und Zypern vorgestellt, die auf Olivenöl basieren und die eine echte gastronomische Herausforderung darstellen. Probieren Sie sie aus! 

 

Διατίθεται επίσης στις εξής γλώσσες:

Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Ολλανδικά, Ρωσικά

Γλώσσα
Γερμανικά
ISBN 978-960-540-485-7
Διαστάσεις (cm) 17×24
Τεμάχια / Είδος 1
Αριθμός Σελίδων 128

Παράδοση σε 4-7 ημέρες

Προσθήκη στη Wish List
EmailΑποστολή με email σε έναν φίλο
9789605404857

Σας προτείνουμε