&nbsp
Καλάθι 0,00 €

ebook ΕΛΙΑ & ΛΑΔΙ - Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα (Γαλλικά)

Το «λάδι της ελιάς» είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας, της οικονομίας και του πολιτισμού των χωρών της Μεσογείου και ειδικότερα της Ελλάδας. Αποτελεί τρόπο ζωής για τους Έλληνες και αναντικατάστατη τροφή ανά τους αιώνες. Οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές του εκπληκτικού αυτού «φυσικού χυμού», αφού πάνω από το 70% των λιπαρών ουσιών που καταναλώνουν προέρχονται από το λάδι της ελιάς. Καθώς τα προβλήματα της σωστής διατροφής αποτελούν σοβαρό ζήτημα στις ανεπτυγμένες κοινωνίες, λόγω του τρόπου ζωής στις μεγαλουπόλεις, την κινητικότητα του πληθυσμού, τις νέες μορφές εργασίας, τις καινούργιες συνθήκες υγείας κτλ., η ποιότητα και το είδος της διατροφής αποκτούν σπουδαία σημασία. Η επιστήμη έχει προσφέρει πολλά στην τεχνολογία των τροφίμων προκειμένου να ικανοποιήσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού. Αλλά οι «τεχνολογικές» επεμβάσεις δεν είναι πάντοτε υγιείς. Το λάδι της ελιάς αποκαλύπτεται ως ένα εκπληκτικό, θαυμάσιο είδος διατροφής, που αποτελεί την κύρια βάση της περίφημης Μεσογειακής Δίαιτας. Πρόκειται για ένα συνδυασμό τροφών απολύτως ισορροπημένων ώστε να εγγυώνται μακροβιότητα, υγεία και καλή ψυχική διάθεση. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να προσφέρει μια σωστή και έντιμη ενημέρωση στους καταναλωτές και σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την ποιότητα της διατροφής τους, ώστε να έχουν καλή υγεία και ζωτικότητα. Παρουσιάζονται επίσης παραδοσιακές συνταγές, ελληνικές και κυπριακές, βασισμένες στο λάδι που αποτελούν σωστή γαστρονομική πρόκληση. Δοκιμάστε τες!

 

ebook HUILE & OLIVES – De Grèce antique àujourd'hui france 

 

L’huile d’olive constitue un element inseparable de l’histoire, de l’economie et de la civilisation des pays de la Mediterranee et particulierement de la Grece. Elle est un mode de vie pour les Grecs et constitue un aliment irremplacable a toutes les epoques. Les Grecs sont les plus gros consommateurs de cet exceptionnel « jus naturel », 70 % des lipides qu’ils consomment provenant de l’huile d’olive. Par ailleurs, la question d’une alimentation saine etant une question brulante dans les societes avancees, en raison du mode de vie dans les grandes villes, des mouvements de population, des nouvelles habitudes de travail, des nouvelles conditions d’hygiene etc., la qualite et les modes d’alimentation revetent pour tous une importance tout a fait exceptionnelle. La science a apporte de nombreuses donnees a la technologie des aliments afin de repondre aux besoins croissants des gens.  Mais les interventions « technologiques » ne correspondent pas toujours a des criteres de sante. L’huile d’olive se revele etre un aliment exceptionnel qui est a la base meme du fameux regime mediterraneen. Ce regime reside dans l’association d’aliments parfaitement equilibres de facon a assurer a ceux qui le pratiquent longevite, sante et etat d’esprit positif. Cet ouvrage a l’ambition d’offrir aux consommateurs et a tous ceux qui manifestent le desir d’ameliorer leurs habitudes alimentaires une information appropriee et fondee qui leur assurera sante et longevite. Sont presentees ici des recettes grecques et chypriotes  a partir de l’huile d’olive qui sont en plus de veritables defis gastronomiques. A ne pas manquer de
gouter !

 

 

Γλώσσα
Γαλλικά
ISBN 978-960-540-488-8
Τύπος Αρχείου
PDF
Προσθήκη στη Wish List
EmailΑποστολή με email σε έναν φίλο

Σας προτείνουμε